Sjuk!


Just nu ligger jag sjuk. Har så ont i halsen och i huvudet och har börjat bli snuvig. Jag har även febergräns. Så jag orkar inte skriva så långt idag. Det händer inte så mycket runt omkring min bok just nu. Häromdagen mailade jag till Malou i ”efter tio” och tipsade om min bok. Får väl se om hon är intresserad av att ta mig med i sitt program. Har även skickat efter fler flygblad och under veckan som varit fick jag dem, så nu har jag en rejäl bunt.

Har också fått höra att en kollega till Jennie ska köpa in min bok till sin bokcirkel och så ska de läsa stycken ur min bok och sitta och diskutera det. Känns roligt att man vill göra något sådant med min bok. Visste inte att man tycker den är så intressant. Jag har också skrivit  till föreningen Attentions tidning och kommenterat en artikel som finns i nummer två av deras tidning som handlar om vad man med Neuropsykiatriska funktionshinder harför möjligheter till att få hjälp och stöd hos Arbetsförmedlingen. Jag skrev såhär, ett axplock ur min bok:

”Jag kan komma och berätta vad de inte har gjort för mig och om hur illa behandlad jag har blivit av AF under mina dryga 17 år som inskriven där. Jag kan berätta om hur det var att vara i Fas 3 och om hur jag kastats runt som en jädra jojo, hur jag fick gå på ett informationsmöte till en jobbsökarkurs jag redan gick på, men var i andra fasen av kursen, om hur förnedrade och pinsamt det var både för mig och mina kursledare och om alla hoten jag fick hela tiden om att de skulle dra in mitt aktivitetsstöd om jag inte gjorde som de sa, om alla ca 10-15 olika handläggare jag haft, Jag hade till och med två handläggare samtidigt en period som inte kommunicerade med varandra utan jag blev medlare mellan dem, dessutom gick de överhuvudet på varandra, om hur jag fick mitt aktivitetsstöd förlängt fem gånger på en månad, om alla fem eller sex olika SIUS:ar (särskilt introduktion och uppföljningsstöd för funktionshindrade i arbetslivet) jag har haft var av en lyckades hitta ett jobb som jag fick behålla i två år och sedan fick jag sparken för att jag varken hade utbildning eller erfarenhet av det jag jobbade som och klarade inte av det jag gjorde tillräckligt bra, ändå hade jag lönebidragsanställning. 

Om hur jag fick kastat rakt i ansiktet att det var mitt fel att de på AF inte hittat något jobb till mig under alla åren och om hur jag blev i fråntaget mitt aktivitetsstöd, blev ställd helt utan inkomst i tre år och min sambo fick kravet på sig att försörja mig, då jag inte ens hade rätt att få hjälp av Stadsdelsförvaltningen och om hur jag som funktionshindrad föll mellan stolarna för att jag inte var med i någon A-kassa för att jag var långtidsarbetslös, jag hamnade i en ond cirkel jag inte kom ur, om hur jag fick en Fas 3 plats som inte fungerade och som jag skulle jobba gratis på medan arbetsgivaren fick betalt för att ha mig där och om hur jag blev helt utanför i samhället. Fick även kämpa i två år för att få sjukersättning genom att jag blev tvungen att överklaga tre gånger innan jag fick min rätt till sjukersättning.

Man får bara hjälp så länge man är ung nog att tillhöra ”Unga funktionshindrade” Jag tillhörde “Unga handikappade” som det hette förr första åren. När jag sedan blev för gammal för den AF och de flyttade mig till Arbetsförmedlingen Rehab som det hette då så fick jag ingen mer hjälp som ledde någonstans Jag är 40 år och sjukpensionerad idag och har daglig verksamhet för att det inte finns anpassade jobb. Lever på sjukersättning. Så kom inte och tro att AF gör något bra för folk med Neuropsykiatriska funktionshinder. De borde kallas för Arbetsförnedringen i stället för Arbetsförmedling”

Jennie har blivit precis lika illa behandlad av AF som jag. Idag är jag inte inskriven längre på AF tack och lov för det och jag tänker aldrig mer skriva in mig där igen. Så skönt att slippa dem efter alla år utan resultat. Jennie har ju jobb så hon behöver inte heller dem just nu, men hon är inskriven där fortfarande. De har aldrig lyckats hjälpa henne heller med jobb. När Jennie blev placerad på Misa i form av en RESA-plats så lyckades de hitta hennes nuvarande lönebidragsanställning som bara är visstidsanställning åt henne, men AF har inte lyckats med ett enda skit. Tidigare jobb eller lönebidragsanställning som hon har haft, har hon fixat själv utan AF:s inblandning. Jennie har Asperger Syndrom och klarar sig bättre själv än stöd från Arbetsförmedlingen.

Nu ska jag vila mig.

//Marie

101

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s