Självförtroendet sjunker, är min bok verkligen bra?


Det känns lite som om jag börjar tappa självförtroende lite över min egen bok som jag har släppt. Vet inte varför men jag har stött på så mycket negativt på sistone när det gäller boken på Internet. Folk blir irriterade och hoppar på mig för att jag tipsar om min bok i grupper och på gilla sidor på Facebook och anklagar mig för att jag gör för mycket reklam för den hela tiden. På en del sidor får man tipsa om saker, men man får inte göra reklam. Vad är egentligen skillnaden?Jo, när jag lägger in en länk som hänvisar till något jag själv gjort eller åstadkommit, som i detta fall min bok, då gör jag reklam för den och framstår som om jag skryter och bara är ute efter att få uppmärksamhet eller är ute efter att tjäna pengar, men om någon annan lägger in samma länk till min bok och då tipsar de om boken och då är det i positiv bemärkelse.

Varför ska vårt samhälle och folk vara så jantelag inriktade hela tiden? Varför ska man rätta sig efter en lag som inte finns för att bli respekterad av mänskligheten? Man får inte vara stolt över något man själv åstadkomma, man får inte tycka det man själv har gjort är bra. Det är så stereotypt och strikt hela tidenm för man måste ju följa en viss linje för att bli respekterad. Gör man inte det så så skryter man bara och så är man självisk. Jag har så svårt att förstå mig på vissa seder, speciellt seder som inte ens finns egentligen ändå försätter folk att bete sig som om det gjorde det.

Visst vet jag att det handlar om att folk är avundsjuka på att man lyckats med något, det handlar nästan alltid om det, men ibland undrar jag om folk bara är ute efter att vara rent elaka och vad de har för nöja av det vet jag inte? Det är väl människor som inte har något liv och som mår dåligt. Det förstår jag mycket väl men ändå så är det inte kul när folk trampar på och ser ner på en för att man gjort något bra som man försöker vara stolt över. Kan inte påstå att det är särskilt lätt att vara glad då och vara stolt. Varför kan inte folk unna en att vara glad och stolt över något man gjort? Varför kan inte folk respektera att det finns människor som kan lyckas med saker i sina liv?

Bara för att det inte gått bra för en själv i livet så behöver man väl inte förstöra för dem som lyckas för det. Att det finns folk som lyckas bevisar ju att man kan lyckas med saker bara man vill och ger sig faan på det.

Förr blev jag påhoppas för att jag inte klarade saker, inte lyckades, inte tog tag i saker, inte gjorde något, för att jag inte försökte tillräckligt för att det skulle bli bättre för mig, nu blir jag påhoppad för att jag lyckas med något och för att jag gjort något bra. Vad ska man göra för att vara perfekt? Jag menar oavsett om man lyckas eller misslyckas i livet så är det alltid någon som inte kan vara nöjd med det man gör. Alltid måste någon störa sig. Ibland känner jag bara att jag vill säga. Sköt dig själv och skit i vad jag gör.

Folk som inte kan respektera andra människor och hur de är eller vad de gör eller hur de ser ut, respekterar och älskar inte sig själva och då ska de enbart hålla käft för då har de inget att förmedla. Man kan inte hjälpa andra innan man har hjälpt sig själv. Sedan är det ofta så att saker man irriterar sig på hos andra är ofta bara speglingar av sig själva. man ser saker hos andra som man själv kanske inte är bra på, man ser saker hos andra som inte fungerar hos sig själva, man ser saker som andra gör, som man själv aldrig skulle klara av, man ser andra köpa kläder och smycket, sådan man själv aldrig kommer kunna köpa eller använda av olika orsaker, man hör kanske andra säga saker som man själv aldrig skulle våga säga, men ser folk åstadkomma något man själv aldrig skulle kunna för må sig ens att göra. Man ser fel hos andra som man själv har, men som man kanske inte ser annars. Man ser andra lyckas med saker man själv aldrig skulle lyckas med och där kommer då avundsjukan in.  Då kan man ju tycka att man borde ägna kraft och energi på att försöka göra något bra för sig själv i stället för att lägga kraften på att reta sig på andra hela tiden. Men så kommer det aldrig bli och inte så länge samhället och mänskligheten fortsätter att rätta sig efter Jantelagen som inte finns. Men det är väl så det ska vara idag och det har jag så svårt att förstå. Blir bara ledsen och irriterad över att det ska vara så här.

//Marie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s