Två kortfilmer om ADHD.


Här vill jag dela två kortfilmer om ADHD som jag tycker är bra och som jag med ADHD känner igen mig i väldigt mycket i. Men allt i filmerna stämmer inte in på mig eftersom man är väldigt olika från individ till individ. Den ena filmen är för dig som inte har ADHD och den andra är faktiskt också för dig som inte har ADHD och för att du ska förstå hur vi med diagnosen fungerar.


VÄRLD ATT BEGRUNDA
”Till dig som inte har adhd” är en personlig liten film skriven av Jessica Hjert Flood på Nestor förlag. Det här är den första text som vi gestaltar under sidan ”Värld att begrunda” http://www.varldattbegrunda.se. Vår förhoppning är att filmen delas vidare, sprids och väcker en tanke, nyfikenhet, förståelse, igenkänning, och kanske öppnar upp för någon form av diskussion. En puff vidare till något annat. Vår förhoppning är att det i framtiden kommer finnas fler liknande angelägna filmer från vår värld på denna sida. Filmen är regisserad och producerad av Simon Borka Gunnarsson och Markus Frantz och fotad av Michael Petersen. Sprid gärna på Facebook eller mail om ni gillar.

ADHD- JAG HATAR DIG OCH JAG ÄLSKAR DIG.
Jag vill att du tar dig tid att läsa denna text samt kollar på klippet, till dig som inte har ADHD för att du ska förstå hur det är men också till dig som har den här diagnosen, du kan nog i många delar känna igen dig. För 16 månader sedan hade jag ingen aning om att denna fantastiska tjej existerade och jag är så glad att just jag fick jobbet som hennes resurs. Hon hade väldigt svårt att acceptera sin ADHD och kunde inte heller sätta ord på vad som hände i hennes hjärna. Igår stod vi där, på niornas skolavslutning och våran tid tillsammans var över. HAHA skoja, den kommer aldrig att vara över för idag är hon som min egna lillasyster och hennes familj är nu också min familj. Det jag vill berätta för er är att idag. 16 månader med slit, tårar, magont pga skratt, minnen och mycket mer så har vi tillsammans med hjälp av varandra kunnat beskriva en stor del av hur det är att leva med ADHD. I dagens samhälle är diagnoser (Inte bara ADHD) bland det vanligaste som finns. Problemet är att att det endast i utredningarna står var personen har för diagnos och inte hur man som individ fungerar när man har just ADHD, man får ingen bruksanvisning till hur hjärnan fungerar, vilket sätt hjärnan spelar ett spratt eller hur du som förälder/kompis/syskon ska försöka förstå dig på just den diagnosen. Här har du en del av just den bruksanvisningen som du behöver för att förstå dig på personen som lever med den här diagnosen. Lyssna, lev dig in i filmen för en stund och sprid den gärna.
/ Madeleine Waerner & Felizia Larsson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s