Värk!


Som jag skrivit tidigare i min blogg så går det inte en enda dag utan att jag vaknar med smärta. Just nu är det bröstryggen och nacken plus axlar som är värst och det har varit så ganska länge nu. Min dröm är att kunna vakna helt utsövd en morgon utan att ha det minsta ont. Men detta kommer aldrig någonsin att ske.

Jag kämpar fortfarande med att få hjälp med mina smärtor i kroppen. Det är ju inte bara ryggen, axlar oh nacke som gör ont. Har nästan ständigt värk i händer och fingrar. Armbågarna har börjat ömma en del nu mera också och det knäpper förskräckligt i dem. När jag inte har de besvären som är just nu, (kroppsdelarna löser av varandra och smärtar i olika perioder) så är det ländryggen, höfterna och bäcken som bråkar eller så är det knäna som håller på. Man får väl vara tacksam för att inte alla stället gör ont samtidigt i alla fall, för då skulle jag bli liggande som en grönsak.

Som sagt jag kämpar med att få hjälp med smärtorna. Skrev ju innan sommaren en remiss till Reumatologen på Karolinska i Solna och har kontakt med dem genom vårdguiden. En läkare där har hjälp mig att skicka en remiss till vårdcentralen där de rekommenderar att vårdcentralen beställer en ny magnet röntgen på hel rygg på mig. Vårdcentralen har fått remissen men de tänker inte gå vidare i utredningen har de sagt, så nu vet jag inte vad som händer. Blir så förbluffad och fattar inte hur allmänläkare kan sätta sig emot specialistläkare? Jag har i alla fall meddelat specialist läkaren eller reumatologen detta men har inte hört något mer ännu. Så jag har ingen aning om vad som händer. Tycker alltid att det enda jag hela tiden gör är att gå och vänta bara.

Sedan har jag även äntligen fått kontakt med läkaren jag träffade på Klinisk Genetik genom mejl och han har lovat att ringa mig. Han försökte en gång men fick inte tag på mig och meddelade på min svarare att han skulle försöka en annan dag. men han har inte ringt, så jag vet inte vad jag ska göra. Funderar på att skicka mejl igen.

En positiv sak är i alla fall att jag äntligen fått kontakt med endokrinmottagningen på Karolinska i Solna i alla fall. Detta för att jag är ju sjuk i sköldkörteln. Detta om än bara via vårdguiden och telefon, så har jag kontakt med en läkare där som precis tagit prover på mig och då lite mer prover och sådana prover aldrig vårdcentralen någonsin kollar upp. Så det känns bra att äntligen ha fått lämna alla dessa prover. Så nu går jag och väntar på att han ska höra av sig till mig om provsvaren. Jag behöver ju hjälp med justering av medicin och hjälp med att bli av med dessa svettningar jag plågas så förskräckligt av så fort jag rör mig.

Det bara rinner och droppar, blir alldeles blöt i håret, nacken, bröstkorgen, ryggen, under bysten, magen, ljumskar och så vidare. Det bara rinner och jag blir plask blöt för minsta lilla. Ser hela tiden ut som jag kommer från ett träningspass. Inte kul att hela tiden bli så blöt och dessutom är det så ofräscht. Måste byta kläder minst en gång per dag och ofta spola av mig i kallvatten och då inte minst huvudet som känns som det kokar nästan ibland. Så jag hoppas jag kan få hjälp och att proverna faktiskt visar vad som är fel. Inte normalt att svettas så mycket.

Skulle ju vilja testa en kombinationsbehandling av Levaxin som jag redan äter och Liothyrorin. Det är både T4 och T3 hormoner som kroppen behöver för att må bra. Hormoner som min sköldkörtel inte klarar av att producera tillräckligt av själv till kroppen. Men får se först vad proverna säger om läkaren ringer någon gång. Lämnade ju proverna i fredags och vissa kanske tar lite tid att få svar på jag vet inte.

Ibland lönar det sig att skriva egna remisser måste jag säga, även om det går så trögt så är det till en viss del på väg åt rätt håll. Det är synd bara att de ska krångla så mycket först innan de gör något för de drar ut så förbaskat på tiden.

Man får väl säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

//Marie

värk

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s