Lite blandat


Idag känner jag mig lite låg. Jag vet inte om det beror på det här tråkiga, gråa, mörka, blöta trista vädret eller om det beror på mina hormoner som är ur balans. Ska ha mens snart, men vet aldrig när längre för den kommer lite när den vill. Jag hoppas den slutar snart, tycker det räcker nu.

Det har ju varit ganska mycket på sistone. Sedan tar det så mycket på både kraft, tid, energi, tålamod, ork, vilja att behöva hålla på att kämpa hela tiden med att få hjälp med det jag behöver. Senaste beskedet jag fick från VC var att de fått remiss från Reumatologen på KS men att de inte tänker gå vidare med utredningen. Förstår inte hur de kan gå emot en specialist? Har kontaktat läkaren på KS och sagt det och konstaterat att om det ska bli någon MG så måste de beställa de själva. Har inte hört någonting från den läkaren.

Har så ont varje morgon i min kropp så jag vet snart inte vart jag ska ta vägen. Orkar snart inte ta mig för saker längre. Tappar så mycket energi av att alltid gå och ha så ont. Inte blir det bättre av att det blir kallare och kallare ute, det gör att det blir kallt inne också, för de dröjer så länge innan de eldar inne i mitt hus. Sedan blir dagarna kortare och kortare och det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag. Tycker inte om mörkret och kylan.

Sedan går jag och väntar på svar från endokrin på mina alla prover jag var lämnade för snart två veckor sedan. Läkaren jag endast haft telefon kontakt med lovade att höra av sig igen men har inte gjort det.

Alltså jag tycker inte jag gör annat än att gå och vänta hela tiden på att något ska hända. Jag hör av mig då och då men ändå tar det så evinnerlig tid allting. Det är bara så drygt.

Nästa vecka ska jag tillbaka till kliniken ”Din hörsel” för jag har bestämt mig för att titta på en hörapparat. Man kan ju alltid låna en av landstinget och då kostar det inte så mycket mer än utprovningen. Kommer ju bara ha den tills jag kan få operation, men måste höra sämre först på mitt öra. Jag har börjat märka att jag har ibland svårt att höra vad de säger när jag är på teater nu också förutom att jag har svårt att höra när någon pratar med mig då jag befinner mig där det är en massa ljud omkring mig. Typ på en restaurang där det är alldeles sorlit. Så på tisdag har jag tid.

Sedan veckan efter det så har jag äntligen tid hos min sjukgymnast. Var tvungen att boka ett nybesök för att få komma tillbaka. Har ju inte mycket att komma med direkt, men tänker i alla fall berätta vad som hänt och så har jag ett par förslag som jag ska ge henne. Hoppas på att få fortsätta träna hos henne i alla fall. Idag ska jag på bassängträning och det ska bli skönt.

När Jennie fick sjukersättning så ansökte hon om bostadstillägg hon med och då blev även mitt bostadstillägg förändrat. Både hon och jag har fått lite pengar retroaktivt och därför så har jag dels nu betalt av det sista på mina nya brillor, så nu är jag av med den betalningen i alla fall och Jennie hon betalde av det sista på sin skatt plus att hon även ska betala av det sista på diskmaskinen som vi senaste köpte på avbetalning. Nu har vi bara en kredit kvar och det känns jätteskönt. Sedan måste jag berätta att jag har unnat mig en sak som jag så länge gått och suktat på men dels tyckt att det kommer aldrig bli aktuellt och dels så har det varit för dyrt. Nu när ni ser bilden så inbilla er ingenting, jag ska bara ha det för att kunna lära mig det i min egen takt. Har inte råd att göra slag i det. Här nedan kan ni se vad jag köpt.

IMG_6366

Ja det är körkortsboken med övningshäfte fast lättläst. Dessutom är boken inläst på CD. Fick även med vägmärken häften och vägmärken test. Så nu kan jag läsa den när jag känner för det. Var inte billigt och jag kommer inte anmäla mig till någon körskola. Har inte råd och dessutom förstår jag inte hur jag ska kunna få allting att fastna i huvudet och framför allt sitta kvar så man kommer ihåg det till ett prov. Vill man så kan man få provet muntligt i stället för skriftligt om man har läs och skrivsvårigheter. man kan få hjälp med att få frågorna upplästa också om man vill och det finns både folkhögskolor som har kurser och körskolor som hjälper folk som behöver extra tid att lära sig teorin också. Det tycker jag är bra. Men man måste ansöka om längre provtid eller muntligt kunskapsprov förstås. Tycker det är jättebra, men som sagt jag har inga planer på att ta körkort även om jag är lite sugen.

Sedan en annan sak, för typ en vecka sedan så hittade jag detta i grovsoprummet. Trodde först att det bara var lådan men till min stora häpnad så låg bitarna i. Jag vet förstås inte om den är komplett men här har jag ett jätte projekt att försöka få ihop detta. jag som inte skulle ta på mig mer men jag har i alla fall inte köpt det. Hoppas jag får ihop detta? Det är skumgummiliknande pusselbitar som ska byggas på höjden och den är nästa lika hög som jag. Så det är många bitar.

IMG_6378

Däremot har jag gått  emot mig själv i alla fall och börjat samla frimärken med fjärilsmotiv. Köpte ett lite album på Tradera, men måste köp ett större då jag köpt en del lösa också, dessutom är albumet lite trasigt. Vill ju få plats med alla på samma ställe. Men kommer inte bli någon frimärksnörd då jag egentligen inte gillar frimärken på det sättet utan det är fjärilar jag gillar och det finns så vackra motiv på frimärken. Har nu frimärken med fjärilar från hela världen typ, men inte från precis alla länder. De här frimärkena var inte dyra alls och jag har funderat på det ett tag om jag skulle börja samla frimärken med fjärilsmotiv. Men bara det vill jag ha inga andra frimärken. Tror man måste begränsa sig lite när det gäller frimärken. Finns så mycket och blir så stort annars. Här nedan är några av dem jag köpt. 😀

214097424_efedb262-c03e-4319-80ae-e9ba1394d48c 214097423_bfde2c40-e4b1-4a5d-97dc-c00dc6774902

Nu ska jag stoppa i mig något innan jag måste ge mig iväg till bassängträningen. Sedan ska jag även packa ordning badkläder och göra mig färdig.

//Marie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s