Hur vi påverkas av massmedia!


Den sista veckan här ser jag på Facebook att det skrivs överallt om händelsen i Trollhättan. Var och varannan inlägg innehåller en vädjan om att man ska skänka en tanke till det drabbade i Trollhättan, tända ett ljus för dem eller skapa en tyst minut. Visst ska vi tänka på dem, tända ljus och ha tysta minuter för det som hänt är för jävligt och ofattbart att det ens händer här hemma i vårt eget land. Sådan här massaker ska inte förekomma här. Sådant läser man mest att det händer i USA. Men inte här i vårt kära Sverige. Jag hoppas verkligen att vi kan hjälpas åt att hitta lösningar så att sådana här saker inte fortsätter att hända. Tänker mycket på dem i Trollhättan.

Samtidigt blir jag fruktansvärt arg och irriterad på massmedja som alltid ska prioritera och välja ut vad som ska skrivas mest om. De fattar ju verkligen inte hur mycket de påverkar svenska folk med vad de skriver om. Det är är massmedias fel att vi just nu fokuserar mest på det som hänt i Trollhättan. Snart kommer alla glömma bort att hjälpa alla stackar flyktingar som är i stor nöd. Innan det så låg fokus på att hjälpa romerna och tiggarna från Rumänien. Nu är dessa människor totalt bortglömda, ingen bryr sig om dem längre. Flyktingarna blev viktigare och plötsligt var det mest synd om dem. Nu är det Trollhättan och händelsen där som är viktigast.

Mellan allt det här så hände en stor katastrof i Hallsberg då halva stan översvämmande och folk förlorade sina hem. De drabbade i Hallsberg hade vatten upp till diskbänken och dessa människor har fortfarande inte kunnat flytta hem till sina hus efter översvämningen även om vatten för länge sedan är borta. Folk bråkar för fullt med sina försäkringsbolag för att få hjälp med pengar till återställningen för allt som vattnet ställde till med. Två hus och trädgårdar har endast fått hjälp hittills och det är två av Hallsbergs politiker. Hos dem har redan tre olika hantverksföretag varit och hjälpt till att återställa allt. De har till och med fått nya gräsmattor. Hos alla andra har ingen varit ännu. Det var ca 70-80 hushåll som blev drabbade av översvämningarna. Bara två har fått hjälp hittills. Häften av antalet som brev drabbade kan inte bo i sina hem fortfarande.

När detta hände så skrev massmedia typ nästan ingenting om detta. Man lästa ingenstans på Facebook att folk hänvisade till att skicka en tanke, tända ljus eller ha en tyst minut för det drabbade i Hallsberg. Den händelse märkte knappas någon av ens för att massmedja sållade ut det och skrev ingenting. När det händer saker i vårat land så handlar det alltid om hur massmedia lägger fram saker och om de ens gör det. Svenska folk går på och tror på precis allt som massmedia skriver och går ut med. Folk är så otroligt lättpåverkade. Massmedia är fenomenal på att förstora upp saker och göra saker flera gånger värre än det behöver vara och deras sätt att informera och gå ut med saker som hänt på så tro fan att det påverkar svenska folket. Massmedia skulle kunna smälla in människor precis vad som helst och man går på det utan minsta tvekan. För svenska folket får aldrig välja vad de själva vad de ska tycka, göra, tänka, agera, medverka i och känna vad som är hemskt utan det gör massmedia åt oss. Vi behöver aldrig välja själva eller ha egna viljor vi bara följer strömmen. Vi gör som alla andra, vi påverkas så förbannat av alla andra så det är rent av läskigt. Man blir riktigt mörkrädd när man tänker på det, hur folk låter sig styras som några jävla programmerade robotar.

Så jag anser att alla nyheter och all officiell information som förmedlas alltid är massmedias fel och hänger alltid dem och på hur de informera och lägger fram saker officiellt i tidningar och i nyheterna på tv hur svenska folket agerar i olika sammanhang. Sedan tycker jag det är skandal att massmedia sitter och prioriterar och väljer ut händelser. Jag kan inte förstå hur det ens kan vara möjligt? Jag tycker allt som händer och sker i vårt land och händelser som drabbar andra människor är lika viktigt att lyfta fram oavsett vad det är. Finns inga händelser som är värre än något annat eller som är mer viktigt eller bättre än någon annan. Därför kan man inte lyfta fram vissa saker mer än något andra. men det är just precis vad man gör. Man ägnar sig mer åt vissa händelser än åt andra och där kommer den icke jämställdheten in som vi har här i Sverige. Det är inte bara mellan människor det inte är jämställt i vårat land utan det är lika ojämställt i andra saker också. Som att massmedia inte ser jämställdheten i katastrofer och i drabbade människor öden.

Tänk att vi människor har blivit så påverkade av massmedias undvikande av nyheter att en hemlös äldre man med kundvagn, krokig rygg, skitiga och trasiga kläder och med plast i skorna blev bortkörd från mat delningen vid centralstationen när han kom dit och ville ha sig lite mat. Det var en äldre man som hade varit hemlös i många år och som hade allt han ägde liggande i sin kundvagn. Han fick kommentaren då han gick fram att detta bara var för flyktingar. Som tur var hade mannen träffat på en yngre kille som blev förbannad på dem som delade ut mat och gick fram och tog för sig mat ändå till den äldre mannen som generat avvek och blev ledsen när han fick kommentaren. Mannen åt med god aptit och efteråt sa han till den yngre killen med tår blanka ögon att denna dag och vad du gjorde för mig kommer jag aldrig att glömma. De som står där och delar mat till flyktingar de är så påverkade av massmedia att det finns ingenting annat som hägrar just nu, det finns inga andra människor i världen som har det lika eländigt som flyktingarna. Inget annat existerar så därför kan de stå och säga att detta är bara för flyktingar och då spelar det ingen roll om det är en hungrigt, skitig, trasig, gammal ensam hemlös som vill ha sig lite mat.

Där har vi åter igen massmedias fel, för de har valt att inte gå ut med hur eländigt våra hemlösa har det, hur livet ser ut för dem. Ingen vanlig svensk människa har en aning om hur de hemlösa har det och vilket liv eller inget liv de har. Tycker det är för jävligt för massmedia är ändå samhällets och landets viktigaste informationskälla och deras uppgift är att informera om vad som händer och då blir man så förbannad när det finns så många viktiga saker, händelser och verkligheter som de inte ens bryr sig om att lägga fram och ens visa upp. Hur ska vi svenska folket då få veta något och framför allt förstå hur verkligheten är och ser ut och hur saker och ting ligger till? Inte konstigt att mer än halva svenska folket inte ens känner till eller vet om vad som existerar och inte då.

Jag tycker massmedia här i Sverige är det sämsta informations källa som någonsin har funnits i vårt land, för jag förstår inte hur det jobbar, fungerar, tänker, handlar och hanterar händelser? Men jag tror att ett stort problem är att de lägger för mycket tid åt en enda händelse varje gång något sker. Därför finns det inte tid kvar till att hinna få ut en massa andra viktigt som händer. Man håller helt enkelt på och ältar en katastrof och händelse allt för länge, så länge att i alla fall jag känner att jag till slut hinner tröttna på det.

Varför måste man hålla på och skriva och prata om en enda händelse i veckor och månader. Detta gör ju att så mycket annat viktigt kommer aldrig ens ut eller blir väldigt åsidosatt och när man går ut med det så nämns det bara i en lite notis, så liten att ingen ens ser det. Nu menar inte jag att man ska ge precis allt som händer hela tiden lika mycket plats överallt utan nu pratar jag om att man måste ge alla riktigt stora händelser lika mycket plats, men det gör man ju inte. Jag förstår verkligen inte varför och det stör mig något fruktansvärt känner jag. Man prioriterar det man tro och tycker är viktigast först och om det sedan finns plats så tar man med andra saker också som egentligen är minst lika viktiga som det man valde ut först.

Men det man valt ut först det får alltid mest plats och dessutom pratas det och skrivs om det i evigheter, tills man känner, snälla det räcker nu. Vi vet vad som hänt, vi vet hur illa det är och vi vet vad vi kan göra för att hjälpa till. Släpp det nu och skriv eller prata om andra saker som också hänt. Vill ni sedan informera om hur det går med vissa händelser så går det ju att återkomma till dem senare igen. Ni behöver inte hålla på och fylla tidningarna och nyheterna på tv i dagar och veckor med samma händelser hela tiden. Detta gör att i alla fall jag till slut varken orkar läsa tidningar eller se på nyheterna längre.

Dessutom har i alla fall jag ett eget liv att leva och fokusera på. Så jag vägrar låta mig påverkas för mycket av alla hemskheter som händer hela tiden överallt i världen. Jag vägrar låta katastrofer påverka mitt eget liv. För mitt liv är minst lika viktigt än någon annans oavsett om jag råkar ha det bättre än många andra människor i världen.

Detta ältande av samma händelser i evigheter gör ju också att ni hjälper svenska folket att sitta och gotta sig i det som hänt, när ni bara pratar eller skriver om samma händelser i evigheter. Dessutom blir folk hjärntvättade för när massmedia gått ut med något som händer och hållit på med samma händelse i evigheter så kan inte folk prata om någonting annat än just denna händelse. Man hör folk prata på tunnelbanan och bussarna med varandra, man hör folk sitta i telefonen och prata, man hör folk på jobbet eller på skolan prata, man hör folk på stan stå och prata, man hör folk sitta på fik och restauranger och prata om det som hänt. Man hör folk prata om en viss händelse i världen hela tiden överallt.

Exempel: Man träffar en vän som man inte sett på väldigt länge och vad gör man, jo man sitter och pratar om det som nyligen har hänt i världen i stället för att berätta om sig själv, hur man mår, hur man har det, vad man gör, eller om något som kanske har hänt i sitt eget liv bra som dåligt, eller om hur tillvaron ser ut idag för mig eller dig sedan vi senast sågs. Det enda som existerar är det hemska som nyligen hänt i världen. Man glömmer helt enkelt bort att man faktiskt har ett ett eget liv, för man blir så upptagen med att bry sig om allt hemskt som händer omkring en.

Detta är ju helt sjukt egentligen när man ser det på detta sätt. Som jag skrev i början man blir verkligen mörkrädd. Dessutom börjar man undra, ser inte massmedia vad de egentligen håller på med?

//Marie

massmediaaa-jpg

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s