Rullator m.m.


Hej!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade igen. Fy vad jag är dålig på att blogga ibland. Vet inte riktigt varför det inte blir av, men när jag har mycket omkring mig så blir det inte bara att jag sätter mig ner och skriver. Jag tycker ju att om det är någon gång jag ska blogga så är det då, för oftast snurrar det ganska mycket i huvudet samtidigt. Så att blogga vid dessa tillfällen skulle verkligen göra mig gott för då får jag lite utrensat från skallen.

Senast händelsen var förra veckan då jag blev osams med min bror. Tänker inte gå in närmare på vad som hände eftersom det löste sig. Men det gjorde också att jag fick ett känslomässigt psykbryt. Tror egentligen inte bara det handlar om att jag inte mår så bra just nu. Mycket har nog med min medicinering både med min ADHd medicin Ritalin och mina T4 hormoner jag äter för sköldkörteln. Värdet för T4:a hormonet har just nu blivit för högt. Får för mycket T4 hormoner i mig. Tror det är de som gör att jag svettas så mycket också förutom humörsvängningar jag haft på sistone. Tror också att min ADHD medicinering krockar med mina hormoner eller Levaxin. Tror även andra symtom jag haft på ett tag beror på min ADHD medicin. På något sätt så verkar de i alla fall krocka, det står också klart och tydligt i bi packsedeln för min ADHD medicin att man inte ska äta den om man har problem med sköldkörteln. Därför har jag på eget initiativ slutat med min ADHD medicin ett tag. Tänkte att att jag kanske mår bättre utan. Har ju ändå levt i 40 år utan medicin. Den enda risken med att jag slutat är att jag kan få tillbaka mina ilskna utbrott igen och det är ju inte så bra. Väntar på att psykiatrin ska höra av sig. Precis blivit flyttad till ett annat ställa alla patienter med NPF-hinder. Jag är nu inne på min fjärde dag utan min medicin och hittills har det gått bra. Lite extra huvudvärk bara har jag haft men det är nog inget konstigt. Tror min ADHD medicin tagit fram för mycket av min Aspiga sida. Har ju en del drag av Asperger syndrom och när man tar medicin mot ADHD så blir symtomen för Asperger syndrom skarpare och märks tydligare. Vilket inte är så bra speciellt inte i längden. Så detta ska jag prata om med nya läkaren på psykiatrin så fort jag får kallelse dit.

Jag har också fått en rullator som hjälpmedel. Tycker det känns jättebra. Ska använda den då jag ska vara ute och gå mycket under en hel dag. Typ när vi åker upp på Skansen, går på någon mässa på Stockholmsmässan, går på museum, vara i stan hela dagen och shoppa, gör någon utflykt som innebär att det blir mycket gående hela dagen. Idag har jag varit ute ett tag och känt på rullatorn lite. Fick den igår och måste ju prova lite hur den fungerar. Ska till arbetsterapeuten den 17 mars och då ska jag rapportera hur det gått. Jag tror det kommer bli jättebra och den kommer vara till stor hjälp för mig, då jag alltid har en sittplats med mig. Behöver kunna sätta mig då jag blir trött och får väldigt ont ganska fort när jag står och går länge. Grejen är bara att dels har jag fått en rullator som är både för inomhusbruk och utomhus vilket gör den väldigt skakig ute. Sedan är den kanske en lite aning tung, speciellt när jag måste lyfta upp den på bussen eller upp för trottoarkanter. Sedan måste jag ha en korg att lägga min väska i och andra saker som jag kanske handlar eller så när jag är ute. Måste också ha någon sorts lite dyna på sitsen för den blir iskall att sitta på när jag är ute nu när det är så pass kallt fortfarande. Så det är lite små grejer som ska fixas. Ska ta allt med arbetsterapeuten. Kanske behöver jag byta rullator också till en som är bättre utomhus också eventuellt. Så här ser den ut se bild nedan. Fin va?

Jag har bestämt mig för att jag inte tänker skämmas för att visa mig ute med den. Jag ser den som ett hjälpmedel och en avlastning. Har redan fått blickar från äldre människor som inte själva har något gång hjälpmedel. Kan tänka mig att de säkert undrade varför en så ung människa som jag går med rullator. Dels så är jag inte så ung som jag ser ut. är 42 år faktiskt. Sedan är jag ju inte frisk. har ju min EDS sjukdom och min sköldkörtelsjukdom. Hatar när folk bara antar en massa eller bara tar för givet att det är si eller så i stället för att ta reda på fakta. Har fått höra, du som är ung och frisk låt de som behöver sitta. Du kan gått stå. Blir rasande då när folk gör så. Det är så jävla fult och så nonchalant av folk att göra så. Man kan fråga i stället, behöver du verkligen sitta eller kan jag få sitta i stället?

Det är ju alltid så, att det som inte syns det finns inte. Så fort man har kryckor eller kommer med rullator eller liknande då lyfter folk på arslet direkt nästan, men kommer man och haltar, grimaserar av smärta och står och jämrar sig utan hjälpmedel då är det inte en käft som ser en eller frågar om man vill sitta. Då syns man inte. Man kanske alltid ska gå med en krycka i handen för att bli trodd.

En gång kom jag med mina gåstavar och så hade jag solbrillor på mig. Då reste sig en ung tjej för mig som trodde jag var blind. Jösses alltså! Så det märks verkligen hur lite koll folk har egentligen och framför allt hur lite folk bryr sig eller engagera sig.

Men rullatorn så har jag ju alltid en egen sittplats så då slipper jag ju det där i alla fall när jag har rullatorn med mig.

//Marie

12806240_10153996908097520_493959376005455584_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s